Як працюють вакцини?

Як працюють вакцини?

Вакцина стимулює імунну відповідь і "пам'ять" організму про певну хворобу, не викликаючи її.

Більшість вакцин містять сильно ослаблену або інактивовану (вбиту) форму вірусу або бактерії, яка зазвичай викликає захворювання, або невелику частину вірусу чи бактерії. Це називається антигеном.

Коли людину вакцинують, її імунна система розпізнає антиген як «чужорідний». Це активує клітини імунної системи, так що вони вбивають хвороботворний вірус або бактерію і виробляють антитіла проти них.

Антитіла — це спеціальні білки, які допомагають знищити вірус або бактерію.

Тому, якщо патогенний мікроорганізм проник в організм дитини, імунні клітини його відразу ж атакують і в більшості випадків вбивають.

Але, навіть якщо захворювання розвивається (наприклад, при великій дозі патогенів), вакцинована дитина його набагато легше переносить без ризику небезпечних ускладнень.

Як підготуватися до вакцинації?

Особливої підготовки до проведення вакцинації немає.

Головне — пояснити малюкові (від 3 років і старше), що його чекає і для чого це потрібно. Лікар в день щеплення оцінює стан дитини й визначає, чи можна зробити ін'єкцію.
Вакцинація — це гарантований метод профілактики ряду хвороб, лікування яких може не увінчатися успіхом. Важливо знати, що щеплення допомогли подолати захворювання, які до створення вакцин забирали щорічно мільйони життів дітей.

Ми рекомендуємо не нехтувати простим, доступним і дієвим методом захисту власної дитини. У нас є весь спектр вакцин для Вашої дитини та для Вас!

Профілактика інфекції та запобігання серйозних наслідків полягає у своєчасному введенні імунного препарату, який може врятувати життя малюка.

Для того, щоб записатися на візит:

  • зателефонуйте за номерами 0981181414 або 0668130160
  • напишіть у приватні повідомлення
Лікування
варикозу
Закрити